Havermoutbrood met blauwe bessen

Deze is echt heel goed gelukt, mensen! En lekker! Glutenvrij uiteraard en op 1 el honing na ook suikervrij. Mega voedzaam en vooral LEKKER dus! We aten gelijk een stuk, nog half warm uit de oven 😋 en ik reserveerde wat porties voor m’n ontbijt en tussendoortjes.

Ingrediënten:
– 150 gr havermout
– 150 gr boekweitmeel
– 150 gr magere kwark 
– 2 el kaneel 
– 1/2 zakje bakpoeder
– 5 kleine eieren 
– 1 el honing
– 2 scheppen choco-coco proteïnepoeder
– ca. 30 gr kokosolie
– lekker veel blauwe bessen! (ik gebruikte ca 250 gr)

How to:
– Meng alle ingrediënten behalve de blauwe bessen in een beslagkom.
– Roer als laatste de bessen voorzichtig door het beslag.
– Schep je beslag in een met bakpapier beklede of ingevette bakvorm.
– Bak het brood in 30 min op 180 gr. Als je brood gaar is, haal je het uit de vorm. Verwijder voorzichtig het bakpapier zodat het brood kan uitwasemen.
– Iets laten afkoelen voordat je aanvalt, want de bessen zijn heet!
– Eet smakelijk!

Leave a Comment