Warm havermoutontbijt met rabarber, appelmoes, kaneel en noten

Ik vind dit zo’n lekkere knusse combinatie. Warme havermoutpap met rabarber, appel, kaneel, noten en zaden gecombineerd met een schep frisse zachte kwark. Heaven.
Rabarber ligt altijd maar enkele weken in de winkels. Dus sla je slag in mei en juni! Rabarber ontbijtjes, maar ook (cheese)cake, taarten of bijvoorbeeld op wafels. Lekker lekker!!

Ken je trouwens appelmoes 0%? Dit is appelmoes met 0% toevoegingen en 100% appel. Heerlijk in toetjes, baksels en ontbijtjes en een stuk gezonder dan de met royaal suiker gezoete varianten.

How to:
– Snij 200 gr verse rabarber klein en breng dit in 200 ml ongezoete sojamelk op een laag vuurtje aan de kook.
– Voeg 25 gr havermout,  50 gr appelmoes 0% en 1/2 el kaneel toe. Blijf goed roeren. Heb je geen appelmoes in huis? Geen nood! Je kunt ook een half appeltje kleinsnijden en meekoken met de rabarber.
– Als de rabarber zacht is prak je hem een beetje tot pulp met een vork. –
– Schep dan je havermout rabarber pap in een bakje.
– Schep er 100 gr magere kwark bij.
– Maak af met 20 gr amandel abrikoos pittenmix (AH) en nog een extra snuf kaneel.
– Genieten!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 388 kcal
– 35,0 gr koolhydraten
– 12,9 gr vetten
– 24,4 gr eiwitten

Leave a Comment