Hüttenkäse bloemkool abrikozen amandel broodjes

Heerlijk voor bij een picknick, een werklunch of gewoon als lekkere snack voor bij een kop thee. De bloemkool maakt het voedzaam, de abrikozen geven een licht zoete smaak, de amandelen een fijne bite en door hüttenkäse te gebruiken leveren deze broodjes ook nog eens een goed portie eiwitten. Win win win!

En ook fijn: ze zijn in no time gebakken!

Ingredienten voor 10-12 broodjes:
– 250 gr verse bloemkool
– 100 gr havermout
– 400 gr hüttenkäse / cottage cheese
– 2 eieren
– 1/2 zakje bakpoeder
– mespunt zout
– 80 gr gedroogde abrikozen
– 50 gr ongezouten amandelen

How to:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Hak de bloemkool fijn met een groot mes en doe het in een mengkom.
– Voeg de havermout, hüttenkäse, eieren, zout en bakpoeder toe. Meng alles goed met een vork.
– Snij de abrikozen klein en hak de amandelen fijn en roer deze door het beslag.
– Maak met je handen kleine bolletjes van het beslag (lekker klef klusje…) en leg ze op een vel bakpapier. Je kunt ca. 10-12 broodjes maken met het beslag.
– Bak je broodjes in ca. 35-40 min gaar.
– Haal de broodjes na het bakken voorzichtig los van het bakpapier.
– Lekker om lauw-warm te eten. Je kunt de broodjes 2-3 dagen bewaren in een afgesloten trommel of invriezen voor later gebruik. Als je ze invriest: leg een stukje bakpapier tussen de broodjes, zodat ze later per stuk ontdooit kunnen worden.
– Heerlijk met een goeie klodder abrikozenjam erop!

Voedingswaarden per broodje (bij benadering):
– 132,5 kcal
– 11,7 gr koolhydraten
– 5,4 gr vetten
– 8,5 gr eiwitten



Leave a Comment