Hüttenkäse met komkommer, druiven en pompoenpitten

Een heerlijk fris en zomers ontbijtje met hüttenkäse als basis. Hüttenkäse is ook echt een topper in de keuken. Lekker in hartige en in zoete gerechten, met fruit, met groente, met kruiden en specerijen, op brood, crackers en in salades… You name it. En boordevol eiwitten bovendien. Ik eet minimaal 1 kuipje per dag, maar meestal 2 😉

How to:
– Rasp 150 gr komkommer.
– Leeg een kuipje (20 gr) hüttenkäse in een schaaltje en meng de komkommer erdoor.
– Snij ca. 100 gr witte druiven klein (hou er een paar achter voor de versiering van je bowl)
– Ik voegde 20 gr (glutenvrije!) appel-kaneel muesli van Zonnatura en een el pompoenpitten toe en roer alles goed door elkaar. 
– Schep nog een el pompoenpitten over je bowl en maak het af met de achtergehouden druiven.
– Een lekker fris en zomers toppertje!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 396 kcal
– 32,5 gr koolhydraten
– 14,6 gr vetten
– 32,1 gr eiwitten

Leave a Comment