Kaneelkwark met bloemkool, banaan en pecannoten

Kaneel is een geweldige smaakmaker die je in heel veel verschillende gerechten kunt inzetten. Van zoet tot hartig, van dampend warm tot ijs, van stoofschotels tot taart en van thee tot ontbijtbowls. Voor deze bowl mengen we bloemkool (lekker crunchy!) met banaan (lekker zoet!), kwark (eiwitjes!) en kaneel tot een heerlijke mix.
Naast de karakteristieke en ietwat scherpe, kruidige smaak, heeft kaneel nog tal van voordelen voor je gezondheid. Ik som even op: het zit vol antioxidanten die je lichaam beschermen tegen celschade en (o.a.) huidveroudering. De antioxidanten zorgen er ook voor dat voedsel waarin kaneel verwerkt is langer goed blijft. Het heeft een ontstekingsremmende werking, o.a. bij verkoudheid, gevoelige darmen of een keelontsteking. Kaneel helpt tegen een slechte adem, het schijnt de groei van schimmels en bacteriën tegen te gaan, werkt regulerend op je bloedsuikerspiegel: minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel voorkomt de sterke behoefte naar suikerhoudende voeding en snacks.
Kaneel geeft je een verzadigd gevoel, wat eveneens bijdraagt aan beperking van je snackbehoefte. En tot slot heeft kaneel iets knus en troostends. Jezelf verwennen met een kopje kaneelthee als het buiten koud en nat is of als je moe bent doen we allemaal wel eens, toch? Allemaal prima redenen om kaneel toe te voegen aan je gerechten.
Je koopt het in de vorm van kaneelstokjes of gewoon in een kruidenpotje uit de supermarkt. Dat laatste is wellicht van iets mindere kwaliteit, maar wel veel gemakkelijker, sneller en een stuk voordeliger. Dat is ook wat waard. Gebruiken we toch gewoon een beetje extra 😊.

Ingrediënten: 
– 175 gr verse bloemkool (incl. de witte steeltjes)
– 1 banaan
– 200 gr magere kwark 
– 2 el kaneel
– 20 gr (ongezouten) pecannoten

How to: 
– Snij met een groot mes de bloemkool fijn (of gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst). 
– Prak de banaan. 
– Meng in een bakje bloemkool, banaan, kwark en kaneel. 
– Dek je bakje af en zet het voor een nachtje in de koelkast. De kaneelsmaak kan dan goed intrekken. 
– Roer je bowl ’s ochtends nog even door en versier het met de pecannoten.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 410 kcal 
– 46,2 gr koolhydraten 
– 16,4 gr vetten 
– 22,9 gr eiwitten

Leave a Comment