Koffie-ijs met peer en walnoten

Een perfecte snack of (postworkout) toetje op zomerse dagen!
Een groot glas vol zacht romig koffie-ijs met peer en walnoot. Ik ben gek op de smaak van koffie. Gewoon als koffie (Cowboykoffie style: zwart, sterk en heet), in ontbijtjes (met havermout, bloemkool, wortel, banaan…) of in baksels. Allemaal even lekker. Dus dit koffie-ijs móest wel een succes worden! And it was!!
En dat voor slechts 256 kcal :). Ter vergelijk: een gelijke hoeveelheid Dame Blanche levert je gemiddeld 603 kcal op, en dan heb je ook nog geen peer of walnoot. Ideaal dit recept dus!

How to (voor 1 portie):
– Meng 175 gr vanille Skyr (of vanille kwark) met 75 gr magere kwark in een bakje.
– Roer er 1/2 schepje oploskoffiepoeder en 1/2 dosis flav’ drops toffee door.
– Zet de bak in de vriezer
– Schep ieder kwartier je ijs goed om en roer het door om vorming van ijskristallen te voorkomen.
– Na minimaal 60 min is je ijs klaar! Als je hem langer in de vriezer laat staan wordt het steeds harder / meer bevroren. Ik vind het zelf wel lekker als het nog wat zacht is maar wel koud.
– Snij een halve peer in stukjes en doe 3/4 hiervan in een glas.
– Schep je ijs op de peer.
– Doe de rest van de peer op het ijs en leg tot slot een paar halve (ongezouten) walnoten erop.
– Yum!

Voedingswaarden (incl. peer en walnoot!) (bij benadering):
– 256 kcal
– 28,3 gr koolhydraten
– 4,9 gr vetten
– 23,7 gr eiwitten

tip 1: Wil je je ijs wat voller en romiger, gebruik dan 250 gr (volle) vanille kwark i.p.v. Skyr en magere kwark. Let op: de voedingswaarden veranderen dan ook enigszins.
tip 2: Wil je nog een lekkere en healthy ijsvariant proberen? Kijk dan eens hier voor kokos vanille-ijs met rood fruit.