Kokos mango mugcake

Wil je eens wat anders dan een schaaltje havermout of breakfast bowl, dan is een mugcake een goeie optie. Deze bevat namelijk ongeveer dezelfde ingrediënten en voedingswaarden als de bowls en is net zo snel en gemakkelijk te bereiden. Win win voor jou dus. Aan het beslag voegde ik deze keer wat psylliumvezels toe. Deze dragen bij aan een gezonde stoelgang en geven je bovendien lang een verzadigd gevoel waardoor snackdrang voorkomen wordt. Met deze zomerse mugcake met mango en kokos waan je je gelijk in tropische oorden 🙂 .

Ingrediënten:
– 150 gr magere kwark 
– 100 gr verse mango
– 30 gr havermout 
– 10 gr kokosrasp 
– 1 el proteïnepoeder vanille 
– 1 el psylliumvezels 
– 1 ei 
– Klein beetje olie of bakspray om je beker in te vetten

How to:
– Schil de mango en snij hem heel fijn. Doe 3/4 van de mango in een mengkom.
– Voeg 100 gr van de kwark en de helft van de geraspte kokos toe. 
– Voeg de havermout, proteïnepoeder, psylliumvezels en het ei toe. 
– Meng alles goed met behulp van een vork tot een homogeen beslag ontstaat.  
– Vet een flinke (hittebestendige) beker in met een klein beetje olie of bakspray en schep je beslag erin tot de beker voor ongeveer ¾ vol is. 
– Zet de beker voor 4-5 minuten in de magnetron. Je mugcake zal omhoogkomen uit de beker. Als hij klaar is kiep je de mugcake op een bordje.
– Schep de overgebleven kwark en mango op je cake en strooi de resterende kokos eroverheen.
– Eet smakelijk!

Voedingswaarde (bij benadering): 
– 408 kcal 
– 40,4 gr koolhydraten 
– 15,0 gr vetten 
– 27,6 gr eiwitten

Leave a Comment