Kwark met rabarber, aardbeien en noten

Aardbeien, magere kwark, rabarber, nog meer kwark en een handje noten. Yum! Yum! Yum!

How to:
– Snij 200 gr verse rabarber klein en kook het enkele minuten in een heel klein laagje water. Als je er soepel met een vork in kunt prikken is je rabarber klaar. Giet het water af.  
– Neem 100 gr (diepvries of verse) aardbeien. Hou 1 of 2 mooie exemplaren achter voor de versiering later en snij de rest klein. Doe de helft van de kleingesneden aardbeien bij de rabarber en de andere helft in een glas.
– Voeg 1/2 – 1 el kaneel bij de rabarber/aardbeien en roer goed door.
– Schep wat magere kwark op de aardbeien in het glas. Vul je glas verder aan met de rabarber/aardbeienmix, nog wat kwark erop (ik gebruikte 250 gr kwark in totaal) en maak het feestje compleet met 25 gr (=een klein handje) ongezouten noten en de achtergehouden aardbei.
– Eet smakelijk!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 380 kcal
– 23,8 gr koolhydraten
– 16,7 gr vetten
– 28,0 gr eiwitten
 

Leave a Comment