Linzen courgette sinaasappel brood

Brood (of hartige cake) van rode linzen, courgette, sinaasappel en een goede schep zaden- en pittenmix . Ik zou jullie gunnen dat het internet een geurfunctie had nu, want zó lekker!! Ik at het brood als lunchgerecht. Lekker om mee te nemen naar je werk. Kwijlende collega’s niet uitgesloten.
Je kunt het brood prima enkele dagen bewaren na het bakken of eenvoudig in porties invriezen. Zo heb je altijd wat lekkers op voorraad.

Ingrediënten:
– 200 gr (droog gewogen) rode linzen
– 200 gr courgette
– 50 gr broodmix bruin Vrij van Gluten 
 – 2 el ras el hanout kruiden
– 1 sinaasappel (schil + vruchtvlees)
– snuf zout
– 1/2 zakje bakpoeder
– 2 eieren
– 35 gr kokosolie
– 50 gr pittenmix (natural happiness, of een andere combi van zaden en pitten die je zelf lekker vindt)

How to:
– Kook de linzen enkele minuten zodat ze zacht worden.
– Smelt de kokosolie au bain marie.
– Meng broodmix, ras el hanout, zout en bakpoeder in een flinke beslagkom.
– Rasp de courgette en voeg deze toe. 
– Rasp de volledige schil van de sinaasappel en voeg deze toe.
– Schil de rest van de sinaasappel en snijd deze in kleine stukjes en voeg toe aan de rest.
– Als de linzen zacht zijn: laat ze even uitlekken en wat afkoelen in een vergiet en voeg dan toe aan je mengsel.
– Voeg nu de eieren en de gesmolten kokosolie toe en meng alles goed met een vork.
– Roer tot slot de pittenmix door het beslag.
– Laat je beslag 30-45 minuten rusten. Verwarm ondertussen de oven voor tot 180 graden.
– Leg een stukje bakpapier op de bodem van een bakvorm en vet re randen goed in of bekleed deze ook met bakpapier.
– Giet het beslag in je bakvorm en bak het brood in ca. 60 minuten gaar.
– Haal na het bakken het brood uit de vorm en los van het bakpapier en laat het afkoelen en uitwasemen. 
– Ik verdeelde het in 4 flinke porties. Als je ze in wat plasticfolie of een stukje bakpapier wikkelt, kun je de porties desgewenst prima invriezen en bewaren.

Voedingswaarden per portie (o.b.v. 4 porties en bij benadering):
– 431 kcal
– 28,4 gr koolhydraten
– 18,4 gr vetten
– 20,4 gr eiwitten

Leave a Comment