Romige kwark met warme rabarber, appel en kaneel

Beter dan dit wordt het niet hoor, mensen. Echt: heaven. En het goede nieuws is: easy peasy om te maken en klaar in 10 min.! Daar houden we van, right?! Ik mixte voor dit recept magere kwark met een klein Optivit kwarkje (@aldi.nederland ) in frambozensmaak. Ik ben echt fan van de Optivitkwarkjes. Heerlijke zachte smaak, niet zo mierzoet, loaded met eiwitten (22,3 gr eiwit op een bakje van 180 gr kwark) en ideale meeneembakjes. 
Maar goed. Snel terug naar dit hemels lekkere ontbijtje! Door de Optivit kwark te mengen met de gewone magere kwark krijg je een zacht, zoet maar ook lekker fris mengsel met toppie voedingswaarden.
#tip: Als je de kwarkjes voorzichtig door elkaar schept in plaats van volledig mengt, hou je een mooi ‘gemarmerd’ effect. 

How to: 
– Snij 200 gr rabarber klein en doe dit met een heel klein bodempje water in een pan. Laat op een laag vuur warm worden.
– Snij een kleine appel in stukjes en voeg deze samen met 1 tl kaneel toe aan de rabarber. Even roeren.
– Meng in een bakje een Optivit frambozen kwarkje (of aardbeien of ander rood fruit) met 100 gr magere kwark. Schep voorzichtig om zodat je een wat ‘gemarmerd’ geheel krijgt. Doe je kwarkmengsel in een leuk glas.
– Voeg ca. 10 gr lijnzaad toe aan het rabarber-appel mengsel in je pannetje. Weer even doorroeren.
– Als je rabarber zacht is (even testen met een vork) en alles goed warm en lekker ingedikt is, ben je klaar.
– Schep het warme rabarber-appel mengsel voorzichtig op de kwark.
– Ik strooide er nog wat gehakte hazelnoten over. 

Voedingswaarden (bij benadering):
– 401 kcal
– 30,1 gr koolhydraten 
– 12,7 gr vetten 
– 36,7 gr eiwitten

Leave a Comment