Overnight oats met gele courgette en matcha

Dit keer een ontbijtbowl met gele courgette als basis. Het geel gaat helaas wat verloren door de bowl te laten rusten (overnight) te laten rusten. Door wat citroensap aan je bowl toe te voegen kun je deze verkleuring tegengaan.
Bij het opruimen van mijn kelderkast vond ik nog wat matchapoeder. Gebruik jij wel eens matcha in de keuken? Ik vind het toch een beetje typisch goedje. De kleur is groen, maar niet fris-groen, en de smaak, tja…. het is niet vies ofzo, maar echt lekker kan ik het ook niet noemen, beetje bitter. Grote gezondheidsvoordelen echter, aldus Google (o.a. goed voor concentratie, uithoudingsvermogen, energieniveau, geheugen, helpt bij verlagen vet% en cholesterolwaarde) dus het proberen zeker waard.  Anyways. Dit ontbijtje is lekker met en zonder matcha!
Je topt je bowl af met wat vers fruit. Ik gebruikte deze keer meloen. Lekker lekker!

How to:
– Snij 1/2 gele courgette in stukken en meng in de blender met 200ml (ongezoete) sojamelk. (amandelmelk lijkt me hier ook lekker bij trouwens).
– Giet in een bakje en meng met 25 gr havermout, 15 gr chiazaad en 25 gr vanille proteïnepoeder.
– Dek je bakje af en zet in de koelkast voor een nachtje (of tenminste enkele uren).
– ‘s Ochtends doorroeren. Ik voegde nu nog een tl matchapoeder toe, maar deze kun je ook gewoon achterwege laten.
– Stukjes meloen (ca. 100 gr) of ander fruit erbij en mmmmm.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 409 kcal
– 45,9 gr koolhydraten
– 14,4 gr vetten
– 31,9 gr eiwitten

Leave a Comment