Overnight oats met geraspte wortel in kokos-vanille sojamelk

Een ware smaakexplosie. Beter kan ik deze ontbijtcreatie niet omschrijven. Overnight oats met geraspte wortel, sojamelk, vanille whey, kokosrasp, havermout, kaneel én nog een mandarijntje on top. Volle bak vitamines, vezels, eiwitjes, vetten etc. Maak hem lekker de avond van te voren al klaar, zet ‘m in je koelkast en ’s ochtends…… Wauw!

Ingrediënten: 
– 150 gr wortels (winterwortels of als je van zoeter houdt: kleine peentjes)
– 20 gr havermout 
– 25 gr proteïnepoeder vanille 
–  250 ml ongezoete sojamelk 
– 10 gr kokosrasp
– 2x een snufje kaneel
– 1 mandarijn

How to:
– Rasp de wortels.
– Meng wortel, havermout, sojamelk en een beetje kaneel in een bakje. Ik hou van een bite in mijn ontbijt dus ik laat de wortel zo. Als je liever een smooth ontbijtbowl hebt, kun je in de blender de wortel en sojamelk mengen.
– Voeg het proteïnepoeder en de kokosrasp toe, goed doorroeren.
–  Dek je bakje af en zet het in de koelkast voor de nacht.
–  ’s Ochtends schep je het in een mooi glas, voeg een mandarijntje toe en strooi er een klein beetje kaneel over. 

Voedingswaarde (bij benadering):
– 398 kcal
– 32,2 gr koolhydraten
– 15,2 gr vetten
– 28,2 gr eiwitten

Leave a Comment