Peer courgette ontbijttaartje

Een heerlijk gezond ontbijttaartje! Dit courgette-peer havermouttaartje is een leuk alternatief voor je normale groente-en-fruit-havermout ontbijtje. Een gezond ontbijttaartje maken is eigenlijk niet meer dan een kwestie van je normale ontbijtingrediënten door elkaar roeren, eitje toevoegen (of niet, maar ik vind het zelf wel lekker) en de oven zijn werk laten doen.
Ik topte het taartje deze keer af met wat hüttenkäse en een lepel pitten en zaden.

How to:
– Meng in een beslagkom:
– 1 peer, gesnipperd
– 150 gr geraspte courgette
– 25 gr havermout
– 1,5 el lijnzaad
– 50 gr magere kwark
– 1 ei
– 1 tl kaneel
– Snufje zout
– Meng alles goed door elkaar met een vork.
– Schep je beslag in een met bakpapier beklede mini springvorm.
– Bak je taartje in ca. 30 minuten gaar op 175 graden in de oven.  
– Ik bakte het taartje ’s avonds en liet het afkoelen en rusten tot het ontbijt de volgende ochtend, maar gelijk opeten als het nog (lauw)warm is, is natuurlijk ook een heel erg goed idee!
– Ik hoop dat het je smaakt! 

Voedingswaarden (exclusief de topping en bij benadering):
– 347 kcal
– 42,4 gr koolhydraten
– 10,8 gr vetten
– 17,1 gr eiwitten

Leave a Comment