Wil je nog iets lekker voor bij de koffie of thee of zoek je een lekker meeneemsnackje voor bij een picknick? Deze cakejes zijn superlekker en supersimpel om te maken. Een variatie op bananenbrood en pumpkin pie. En met voedingswaarden… nou ja, je hoeft het niet bij 1 cakeje te laten zeg maar! Ik haalde 19 kleine cakjes uit dit recept.
Ingrediënten :
– 400 gr flespompoen
– 2 rijpe bananen
– 50 gr fijne havermout
– 50 gr boekweitmeel
– 2 eieren
– 200 gr Skyr naturel (gewone magere kwark of een plantaardige variant kan ook)
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 el kaneel
– 1 el koek & speculaaskruiden
– 1/2 zakje (1/2 el) bakpoeder
– snuf zout
How to:
– Snij de flespompoen in stukken. Je hoeft hem niet te schillen: de schil wordt vanzelf zacht tijdens het koken en geeft een fijne, licht nootachtige smaak aan je cake.
– Kook de pompoen in een laagje water tot ze zacht is. (Even testen met een vork: kun je er soepel in prikken, dan is ze klaar). Laat de pompoen even uitlekken in een vergiet en prak het met een vork. Druk zoveel mogelijk vocht uit de pompoen.
– Prak in een beslagkom de banaan. Voeg de geprakte pompoen en alle overige ingredienten toe en meng goed. Ik meng het altijd gewoon met een vork, maar een mixer of keukenmachine kan natuurlijk ook.
– Schep je beslag in de cakevormpjes en bak ze in een voorverwarmde oven (180 gr) in ca. 20 minuten gaar.
Voedingswaarde per stuk (o.b.v. 19 cakejes):
– 70 kcal