Pompoen banaan wafels

Ontbijten met wafels! Dat voelt toch altijd gelijk als een feestje. Een ultiem lazy Sunday breakfast als je het mij vraagt.
Hoewel het een werkje van niks is, eet ik het toch eigenlijk niet heel vaak. Maar dat maakt tegelijkertijd misschien ook wel dat het extra feestelijk voelt als ze wel op mijn ontbijtbord verschijnen!
En van deze gezonde variant met pompoen en banaan kun je extra genieten, want weer volle bak goed spul voor jou.

How to (voor 4 grote wafels / 4 personen (of 2 hele hongerige 😉 ) :
– Snij 150 gr pompoen in stukjes en kook deze kort, totdat hij zacht genoeg is om met een vork te prakken. Laat goed uitlekken en wat afkoelen.
– Doe in een beslagkom:
– 60 gr havermoutvlokken, 50 gr magere kwark, 1 pakje vanillesuiker, 1/2 zakje bakpoeder, een snuf zout en ca. 25 ml ongezoete sojamelk.
– Prak een banaan en voeg deze toe aan de rest. Voeg ook de uitgelekte en geprakte pompoen toe.
– Voeg tot slot een ei toe en meng alles met een vork tot een beslag.
– Verwarm je wafelijzer volgens de gebruiksaanwijzing en bak de wafels.
– Ik at ze met wat walnoten en druiven, maar je kunt ze natuurlijk toppen met wat jij maar lekker vindt.
– Heel goed begin van je (vrije) dag!

Voedingswaarden per wafel (uitgaande van 4 wafels, excl. topping en bij benadering):
– 128 kcal
– 20 gr koolhydraten
– 2,3 gr vetten
– 5,5 gr eiwitten

Leave a Comment