Pompoen linzen brood

Ik heb weer een heerlijk receptje voor jullie! Afgelopen zondag bakte ik dit heerlijke broodje van een restje pompoen uit de vriezer en wat rode linzen. Lekker spicy door de ras el hanout kruiden. Die combineren echt top met de linzen. Het broodje sneed ik na het bakken in 2 porties: maandag en dinsdag officelunch. Gister dus het eerste portie op en ik kan je zeggen: wauw! Goed gekruid inderdaad, lekker hartig, crunchy buitenkant en de pompoen maakt de binnenkant juist weer zachter. Dit ga ik zeker vaker eten!! 

How to (2 porties):
– Kook 100 gr rode linzen (droog gewicht) enkele minuten, totdat ze zacht zijn. 
– Snij 250 gr flespompoen in stukken en kook deze tot ze zacht zijn. Als je er met een vork in kunt prikken is hij klaar. Je hoeft de pompoen niet te schillen van te voren: de schil kun je gewoon mee snijden en koken. Het geeft een fijne smaak aan je cake straks. 
– Prak te pompoen en linzen met een vork tot puree. 
– Voeg 50 gr broodmix toe (Ik gebruikte Broodmix meergranen Vrij van Gluten van Albert Heijn ).
– Voeg 30 gr lijnzaad, een snufje zout, 1/2 el bakpoeder en 10 gr ras el hanout kruidenmix toe. 
– Bedek de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de randen goed in.
– Schep het beslag in de bakvorm en bak je brood in ca. 30 min. op 180 graden gaar. 
– Haal na het bakken het brood uit de vorm om even goed uit te wasemen.

Voedingswaarden per 1/2 brood (bij benadering):
– 406 kcal
– 57,4 gr koolhydraten
– 11,9 gr vetten
– 21,0 gr eiwitten

Leave a Comment