Pompoen ontbijttaartje met sinaasappel

Preworkout taartontbijt! Gemaakt van pompoen en havermout. Sinaasappeltje on the side. Ik bakte dit mini-taartje gisteravond al en het rook zó lekker in huis… Afblijven was lastig (maar gelukt dus). Vanmorgen nog heel kort in de oven gezet om een beetje lauw-warm te worden.

Ingrediënten:
– 100 gr geprakte pompoen
– 50 gr havermout 
– 1,5 el kaneel 
– 1 el lijnzaad 
– 1 el gehakte hazelnoot 
– 1 ei 
– 1 el agavesiroop 
– 1/2 tl bakpoeder
– heel klein scheutje vanille-extract

How to:
– Snij de pompoen klein en kook enkele minuten tot hij zacht genoeg is om met een vork te prakken.
– Doe de geprakte pompoen in een beslagkom, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed met een vork.
– Leg een stukje bakpapier op de bodem van je bakvorm en vouw ook een rand bakpapier langs de rand van de bakvorm.
– Schep het beslag in de vorm en bak je taartje in ca. 30 min. op 180 graden.
– Snij een sinaasappel in stukjes en eet deze bij je taartje

Voedingswaarden (incl. sinaasappel en bij benadering):
– 445 kcal
– 50,3 gr koolhydraten
– 16,4 gr vetten
– 16,1 gr eiwitten
 

Leave a Comment