Pompoen speculaas blondies

Brownies zijn natuurlijk altijd een goed idee. Maar wist je dat je ook heerlijke ‘blondies’ kunt maken? In deze herfstvariant gebruikte ik pompoen als basis en voegde speculaaskruiden en amandel toe. Mmmm. De knusheid knalt uit iedere hap! Beker thee erbij en laat die herfst maar komen!
De blondies zijn gezoet met banaan en agavesiroop. Hoe rijper je bananen, hoe zoeter je blondies worden.
Doordat ik in dit recept havermeel gebruikte, zijn de blondies koolhydraatarm en passen ze desgewenst ook prima in een koolhydraatarm eetpatroon.

Ingrediënten voor ca. 15 blondies:
– 250 gr pompoenpuree van ongeveer 1/4 flinke Hokkaido pompoen (zo’n oranje bol).
– 2 eieren
– 120 gr kokosolie
– 2 rijpe bananen
– eventueel: 2 el agavesiroop (als je heel rijpe bananen gebruikt kun je de agavesiroop ook achterwege laten)
– 80 gr volkorenmeel (ik gebruikte glutenvrvij havermeel)
– 1,5 el speculaaskruiden
– 1/2 zakje bakpoeder
– snuf (zee)zout
– 20 gr amandelschaafsel

How to:
– Verwarm de kokosolie au bain marie.
– Pureer de voorgegaarde pompoen met een vork.
– Prak de bananen en voeg dit bij de pompoen.
– Voeg de eieren toe en pureer alles met de staafmixer.
– Voeg kokosolie, meel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout toe en meng alles goed met een vork of met een mixer.
– Proef of je het zoet genoeg vind en voeg evt. naar smaak agavesiroop toe.
– Leg een vel bakpapier in een lage bakvorm en schep het beslag in de vorm. Strijk het vlak met de bolle kant van een lepel.
– Strooi het amandelschaafsel over het beslag.
– Bak je blondies in 35-40 minuten gaar.

Voedingswaarden per blondie (uitgaande van 15 stuks en bij benadering):
– 122 kcal
– 7,5 gr koolhydraten
– 9,2 gr vetten
– 2,1 gr eiwitten