Chocola! Altijd een feestje toch?! Met deze gezonde brownie variant – met een lekker portie groente erin verstopt! – hoef je het er niet bij eentje te laten. En met pompoen en walnoot erin, kunnen ze ook best als ontbijt- of lunchgerechtje, vind ik zelf 🙂
Ik gebruikte een flespompoen. Die heeft van zichzelf al een wat nootachtige smaak, dus een prima basis voor deze bakcreatie. Bovendien hoef je een flespompoen niet te schillen, wat wel zo gemakkelijk is. Gewoon in stukken snijden en kort koken. Perfect voor een natte en grijze herfstdag!
Ingrediënten (voor ca. 20 stukken):
– 665 gr flespompoen
– 80 gr kokosmeel
– 70 gr boekweitmeel
– 50 gr geraspte kokos
– 40 gr cacao poeder
– 65 gr dadels
– 2 el koek & speculaaskruiden
– 1 el kaneel
– 1/2 zakje bakpoeder
– snuf zout
– 60 gr pure chocola
– 40 gr kokosolie
– 2 el agavesiroop
– 100 gr walnoten
How to:
– Snij de pompoen in blokjes en kook ca. 15 min totdat ze zacht is.
– Prak de pompoen met een vork.
– Meng alle ingrediënten, behalve de walnoten en de chocola, in een beslagkom. Voeg ook de geprakte pompoen toe.
– Meng alles met een vork tot een homogeen geheel.
– Hak de walnoten en de chocola groef en roer deze voorzichtig door je beslag.
– Schep het beslag in een met bakpapier beklede vorm of ovenschaal.
– Bak de brownie in 25-30 min gaar.
– Snij voorzichtig in stukken zodra de brownie uit de oven komt en nog een beetje zacht is.
– Laat nog even afkoelen voor je je tanden erin zet.
– Enjoy!
Voedingswaarde per stukje (o.b.v. 20 stukken en bij benadering):
– 137 kcal
– 10,0 gr koolhydraten
– 8,5 gr vetten
– 3,3 gr eiwitten