Proteïne chocolademousse van aubergine

Hemelse modder, maar dan gezond 🙂 Chocolademousse met peer bij het ontbijt. Aka: Breakfast Belle Hélène !

De Poire belle Helene kennen jullie vast wel: peer met warme chocoladesaus en evt. een bolletje vanille-ijs. Een nagerechtje dat ruim 150 jaar geleden bedacht werd en is vernoemd naar de operette La Belle Helene van Offenbach. Maar dat terzijde ;).
Ik maakte een gezonde ontbijtvariant, met uiteraard geheel in Veggie Queen-stijl een goed portie groente erin: aubergine!
Hoe dit zo kwam: al mijn gerechten en recepten ontstaan spontaan na het beantwoorden van 2 belangrijke vragen: 1. Wat heb ik in huis? En: 2. Wat moet er op? Deze keer was dat dus de aubergine en een peer. Het werd een superlekkere zachte en romige chocolademousse, volle bak chocoladesmaak en met extra eiwitten door toevoeging van smooth choco proteïnepoeder. En echt waar: je proeft weer he-le-maal niets van de aubergine! Ik ga dit zeker vaker maken. Ook heerlijk bij toetjes of op taarten.

Wie gaat ‘m proberen?! Ik hoor heel graag hoe je hem vond! 

Ingrediënten:
– 1/2 (ca. 150 gr) verse aubergine
– 150 ml ongezoete amandel- of sojamelk
– 30 gr boekweitkorrels (heb je deze niet in huis: havermout kan ook)
– 1 scoop (25 gr) smooth choco proteïnepoeder 
– 1/2 el cacaopoeder
– 1 peer
– Paar gehakte walnoten of een muntblaadje 

How to:
– Rasp de aubergine. Aubergine laat zich niet heel gemakkelijk raspen. De zachte binnenkant lukt wel, maar het schilletje hou je over. Niet weggooien! De schil (of alles wat je niet geraspt krijgt) doe je met de amandelmelk in de blender.
– Schenk de aubergine-melk in een pannetje en voeg de boekweitkorrels (of havermout) toe.
– Verwarm de melk met de boekweit op een laag vuurtje, blijf af en toe roeren.
– Voeg na een paar minuten de geraspte aubergine toe.
– Voeg ook het proteïnepoeder en het cacaopoeder toe.
– Meng alles goed.
– Hou het vuur laag en blijf goed roeren. Het geheel zal zacht en smooth worden en indikken tot een mousse.
– Snij ondertussen je peer in stukjes en doe deze in een glas of in een bakje. – Als je mousse de juiste dikte heeft en een zacht romig geheel geworden is, schep je het op de peer.
– Strooi er evt. wat gehakte walnoten over of versier je ontbijt (of toetje, of snack) met een blaadje verse munt.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 422 kcal 
– 43,0 gr koolhydraten
– 11,1 gr vetten
– 31,1 gr eiwitten

Leave a Comment