Boekweitgrutten pumpkin pie in een bakje

Als dit geen heaven-in-a-bowl is dan weet ik het niet meer, hoor mensen. Dit ontbijtje smaakt naar de lekkerste pumpkin pie die je ooit geproefd hebt. Boekeweitgrutten klinkt enorm ouderwets maar is weer helemaal hip hot en happening en gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Een leuke variatie op je havermoutmoutontbijtjes.

Ingrediënten: 
– 180 gr flespompoen 
– 200 ml ongezoete sojamelk 
– 30 gr boekweitgrutten (of -korrels) 
– 5 gr lijnzaad 
– 25 gr proteïnepoeder vanille (of een zakje vanille suiker, minder eiwitten, zelfde smaak) 
– klein appeltje 
– 1 el koek & speculaaskruiden 
– kaneel naar smaak

How to: 
– Snij de pompoen in stukjes. Je kunt de schil gewoon mee snijden, die wordt vanzelf zacht tijdens het koken en geeft een lekkere, wat nootachtige smaak aan je ontbijt.  
– Doe de pompoen met de sojamelk en de boekweitgrutten in een pannetje en breng dit aan de kook. Roer je pap af en toe door zodat het niet aanbrandt of overkookt. 
– Voeg na een minuut of 5 proteïnepoeder, lijnzaad en de koek & speculaaskruiden toe.
– Goed mengen en rustig verder laten koken totdat zowel de pompoen en de boekweit zacht is. 
– Prak de pompoen een beetje fijn met een vork en roer alles goed door elkaar. Schep je pap in een bakje en zet even apart.
– Warm in het pannetje nu de stukjes appel op, schep deze op je pap en strooi er nog wat kaneel over. 
– Een heerlijk ruikend, zacht, warm en knus ontbijtje, helemaal voor jou!

Voedingswaarden (bij benadering): 
– 410 kcal 
– 58,5 gr koolhydraten 
– 6,6 gr vetten 
–  27,0 gr eiwitten

Leave a Comment