Het rabarberseizoen duurt altijd maar even. Ik sla altijd een flinke voorraad in en vries dit al kleingesneden in porties in. Ideaal! Zo kun je ook later in het jaar nog genieten van een fijn rabarberontbijtje. Wist je trouwens dat je de rabarber ook gewoon rauw/ongekookt kunt verwerken? Lekker fris en lekker gemakkelijk!
How to:
– Doe 200 gr kleingesneden rabarber (gewoon rauw! koken hoeft niet), 100 ml ongezoete amandelmelk en 100 gr magere (plantaardige) kwark in de blender en meng goed.
– Giet het mengsel in een schaaltje en meng met 35 gr havermout.
– Zet je bakje afgedekt een nachtje in de koelkast zodat alle lekker indikt.
– ‘s Ochtend schep je een klein bakje verse bramen (125 gr) erdoor en erop en klaar!
– Da’s een goed begin van je dag, toch?!
– Het ontbijtje is laag in kcal en in vetten. Een klein handje ongezouten noten erbij vult dit evt. goed aan.
Voedingswaarden (bij benadering):
– 313 kcal
– 39,3 gr koolhydraten
– 5,3 gr vetten
– 17,4 gr eiwitten