Warme havermout met rabarber, aardbeien en hazelnoot

Nog een bakje vol lekkers. Warm, zoetig met een bite en natuurlijk boordevol energie. Het kost iets meer tijd om te maken, daarom perfect voor het weekend of op een vrije dag. Kopje koffie of thee erbij, krantje… 

Noten, pitten of zaden zijn een fijne aanvulling op je ontbijt. Boordevol goede vetten leveren ze volle bak energie voor je hersenen. Ze hebben een gunstig effect op je cholesterolwaardes en werken beschermend tegen hart-en vaatziektes. Het voedingsadvies luidt dan ook om dagelijks een handje (25-30 gr) ongezouten noten te eten. Dat kan natuurlijk zo uit het vuistje, maar ook in een salade of zoals hier in je ontbijt smaken ze erg goed. Pak wel de ongezouten (en ongesuikerde) varianten. 

Ingrediënten: 
– 200 gr verse rabarber (onbereid gewogen) 
– 200 ml ongezoete sojamelk 
– 25 gr havermout 
– ½ schep (12 gr) proteïnepoeder bosvruchten
– 100 gr (diepvries) aardbeien
– 10 gr gehakte hazelnoot

How to: 
– Snij de rabarber in smalle stukjes en doe samen met de sojamelk in een pannetje. Laat het een minuut of 3 rustig koken. (Blijf af en toe roeren, anders brandt het aan). 
– Voeg de havermout en proteïnepoeder toe. 
– Voeg de kleingesneden aardbeien toe. Roer alles goed door elkaar.
– Als de rabarber zacht is en alles warm is giet je je pap in een schaaltje.
– Strooi de hazelnoot erover en mán wat een top ontbijt weer!

Voedingswaarden (bij benadering): 
– 350 kcal 
– 26,8 gr koolhydraten 
– 12,2 gr vetten 
– 26,7 gr eiwitten

Leave a Comment