Warme rijstepap met banaan en noten

Gisteravond at één van mijn dochters niet mee, waardoor ik een portie zilvervliesrijst & quinoa overhield. Ik hou er niet van om eten weg te gooien dus gebruikte het restje als basis voor een heerlijk warm ontbijt vandaag! Hier maak je al je huisgenoten happy mee op de vroege ochtend, trust me. Let wel op dat het ongezouten gekookte rijst is!

Banaan en kaneel erdoor, noten on top en mèn wat een lekker ontbijt weer. 

Ingrediënten per portie:
– Ik gebruikte voor 1 portie ca. 45 gr droog gewogen rijst/quinoa mix. (Ik weet het drooggewicht omdat ik 45 gr per persoon gebruikte bij het koken van het avondeten, en ik dus 1 portie overhield).
– 1 banaan
– 200 ml ongezoete sojamelk
– kaneel
– 10 gr pecannoten

How to:
– Kook de al voorgekookte rijst/quinoa nog even verder in de (soja)melk zodat het lekker ‘papperig’ wordt.
– Snij de banaan doormidden en prak 1 helft. Voeg de geprakte banaan toe aan de rijst.
– Voeg ook een tl kaneel toe.
– Kook het geheel langzaam en blijf roeren zodat de melk niet overkookt of verbrand.
– Snij de andere halve banaan in plakjes en leg deze op je bowl.
– Maak het plaatje compleet met een handje pecannoten. en nog wat kaneel.
– Eet smakelijk!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 424 kcal
– 64,8 gr koolhydraten
– 16,3 gr vetten
– 27,7 gr eiwitten

Leave a Comment