Rijstsalade met (en in!) ananas! Deze rijstsalade zit boordevol groente, kipfilet én ananas dus.
Heerlijk op een zomerse dag (bij de bbq!), gemakkelijk van te voren te bereiden en superleuk zo op tafel natuurlijk. Je kunt hier eigenlijk zo ongeveer alles in doen wat je wilt. Ideaal dus ook om restjes op te maken.
Dit recept is voldoende voor een maaltijdsalade voor 3-4 personen. Wil je het als bijgerecht serveren dan kun je de hoeveelheden aanpassen (of meer mensen uitnodigen 😃).
How to (maaltijdsalade voor 3-4 personen):
– Kook 180 gr zilvervliesrijst gaar. Voeg een heel klein beetje safraan toe aan het kookwater om je rijst te kleuren.
– Snij 250 gr kipfilet in dobbelsteentjes en bak met wat knoflook, peper en kerriepoeder.
– Bak 1/2 blik (uitgelekt en schoongespoelde) kikkererwten kort mee.
– Snij 1/2 stronk broccoli klein (ca. 200 gr, met groen en al). Kook deze kort! (2-3 min.).
– Snij enkele stengels bleekselderij (ca. 100 gr) en 1/2 komkommer (ook ca.100 gr.) klein.
– Voeg alles samen in een grote schaal.
– Voeg nog toe: 1/2 potje doperwtjes, fijngesneden lente-uitje, wat (gehalveerde) zilvervliesuitjes, 1 klein gesneden avocado.
– Alles goed mengen en op smaak brengen met peper, zout, kerriepoeder.
– Halveer 2 ananassen in de lengte. Snij het vruchtvlees er voorzichtig uit.
– Snij 160-200 gr ananas klein en voeg toe aan je salade. (De rest van de ananas lekker bewaren voor een tropisch ontbijtje of lekkere smoothie ofzo).
– Zet je salade en de uitgeholde ananassen in de koelkast tot je gaat eten.
– Voeg voor het opdienen nog wat pijnboompitjes (zakje 40gr) toe aan je salade. Alles goed mengen en de ananassen vol scheppen.
– Tadaaa! Parapluutje of een ander leuk tropisch figuurtje erin prikken en get ready for applaus!
Voedingswaarde per portie (o.b.v. 4 personen en bij benadering):
– 437 kcal
– 48,8 gr koolhydraten
– 14,3 gr vetten
– 24,9 gr eiwitten