Rode bietjes chiapudding

Een knaller van een (preworkout) ontbijtje!
Rode bietjes bevatten veel kalium, vitamine A, B en C, antioxidanten en foliumzuur. Ze hebben tevens hebben een bloeddrukverlagende werking. Handig bij een wat verhoogde bloeddruk dus, maar eet ze met mate als je bloeddruk al aan de lage kant is. Bietjes zijn daarnaast perfect in een preworkout maaltijd of smoothie: het nitraat in de bietjes wordt door je lichaam namelijk omgezet in nitriet. Dit nitriet draagt bij aan een efficiëntere spierwerking en spieruithoudingsvermogen. Onder andere spinazie, paksoi, raapstelen, andijvie en venkel hebben hetzelfde effect. Nog een goede reden om voldoende groente te eten dus!

Door een schepje proteïnepoeder in bosvruchtensmaak toe te voegen aan je bowl, proef je niets meer van de bietjes en krijg je ook nog een eens extra portie eiwitten binnen.

How to:
– Meng 200 gr voorgekookte rode bietjes in de blender met 200 ml ongezoete sojamelk.
– Schenk het mengsel in een schaaltje.
– Voeg 1 schepje proteïnepoeder bosvruchtensmaak en 3 el chiazaad toe. Roer alles goed door elkaar met een vork.
– Dek je bakje af en zet het een nachtje in de koelkast. De chia zal je smoothiemengsel binden waardoor een steviger ontbijt ontstaat.
– ‘s Ochtends snij je een kiwi in stukjes en voeg deze toe aan je ontbijt. 
– Volle bak vitamines voor jou weer! 

Voedingswaarden (bij benadering):
– 465 kcal
– 48,9 gr koolhydraten
– 13,1 gr vetten
– 42,5 gr eiwitten

Leave a Comment