Rode kool bowl met boekweit en rood fruit

Hoe mooi is dit ontbijtje! Dat ik graag groente toevoeg aan mijn ontbijtbowls zal geen verrassing meer zijn. Deze combi had ik echter nog nooit geprobeerd: rode kool bowl met boekweit en rood fruit 💜. Wat een gemis! De witte ‘vlekken’ op het potje komen van de damp van de warme bowl tegen het glas.

How to:
– snij ongeveer 175 gr verse rode kool klein.
– doe het samen met 200 ml ongezoete sojamelk en 30 gr boekweitgrutten (-korrels) in een pannetje en kook tot zowel de rode kool als de boekweit zacht is. Blijf goed roeren om aanbakken en overkoken te voorkomen.
– Ik voegde 1/2 scoop bosvruchten proteinepoeder toe voor de extra eiwitten. Maakt je pap ook gelijk iets fris-zoeter. En de kleur matcht mooi natuurlijk!
– Doe ondertussen een handje rood fruit (diepvries) in een bakje.
– Als je rode kool boekweit pap klaar is schep je hem op het fruit, nog een extra schepje rood fruit on top en wat amandelschaafsel om het af te maken.
– Ik vond hem bijna te mooi om op te eten!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 341 kcal
– 37,9 gr koolhydraten
– 6,3 gr vetten
– 28,0 gr eiwitten

Leave a Comment