Hoe mooi is dit ontbijtje! Dat ik graag groente toevoeg aan mijn ontbijtbowls zal geen verrassing meer zijn. Deze combi had ik echter nog nooit geprobeerd: rode kool bowl met boekweit en rood fruit 💜. Wat een gemis! De witte ‘vlekken’ op het potje komen van de damp van de warme bowl tegen het glas.
How to:
– snij ongeveer 175 gr verse rode kool klein.
– doe het samen met 200 ml ongezoete sojamelk en 30 gr boekweitgrutten (-korrels) in een pannetje en kook tot zowel de rode kool als de boekweit zacht is. Blijf goed roeren om aanbakken en overkoken te voorkomen.
– Ik voegde 1/2 scoop bosvruchten proteinepoeder toe voor de extra eiwitten. Maakt je pap ook gelijk iets fris-zoeter. En de kleur matcht mooi natuurlijk!
– Doe ondertussen een handje rood fruit (diepvries) in een bakje.
– Als je rode kool boekweit pap klaar is schep je hem op het fruit, nog een extra schepje rood fruit on top en wat amandelschaafsel om het af te maken.
– Ik vond hem bijna te mooi om op te eten!
Voedingswaarden (bij benadering):
– 341 kcal
– 37,9 gr koolhydraten
– 6,3 gr vetten
– 28,0 gr eiwitten