Rode kool chiapudding met bloedsinaasappel en frambozen

Nog zo’n beauty voor je ontbijttafel! Verse rode kool laat zich prima verwerken in ontbijtjes. De bladeren zijn wel wat hard en stug. Goed klein snijden is daarom wel belangrijk. Als je het liever nog wat zachter hebt is kort (!!) voorkoken een prima optie. Chiazaad heeft een bindende werking, waardoor er, als je je mengsel een nachtje laat rusten, vanzelf een dikkere pudding ontstaat. Chia is zelf smaakloos, dus je kunt het combineren met wat jij maar lekker vindt. Deze rode kool met frambozen combi is een heel goed voorbeeld! Vers fruit is natuurlijk altijd goed, maar ook in diepvriesfruit zitten volop vitamines. Zo kun je ook in de winter of buiten het seizoen genieten van allerhande fruit. En je hebt eenvoudig altijd wat op voorraad. Handig toch!

Ingrediënten:
– 100 gr verse rode kool
– 1 bloedsinaasappel
– 250 ml ongezoete sojamelk
– 1/2 schep proteïnepoeder bosvruchten
– 35 gr chiazaad
– 50 gr frambozen (diepvries of vers)

How to:
– Snij met een scherp mes de rode kool zo fijn mogelijk. Ik hou zelf wel van de bite en de wat stevige kool in mijn ontbijt, maar je kunt desgewenst de kool een paar minuutjes voorkoken om het wat zachter te krijgen. Laat het dan wel goed afkoelen voor je je ontbijtje verder maakt.
– Snij ook de sinaasappel in kleine stukjes.
– Meng het proteïnepoeder met de sojamelk.
– Voeg rode kool, sinaasappel en het chiazaad toe en meng alles goed met een vork.
– Dek je bakje af en zet het voor een nachtje in de koelkast.
– ‘s Ochtends voeg je de frambozen toe en je superontbijtje is klaar! 

Voedingswaarden (bij benadering):
– 393 kcal
– 32,0 gr koolhydraten
– 16,9 gr vetten
– 35,2 gr eiwitten

Leave a Comment