Sinaasappel chia pudding met walnoten

Een heerlijk fris ontbijt of toetje. Geen groente in deze creatie, maar zeker vol goede voedingsstoffen. De chiazaadjes hebben een bindende werking waardoor de kwark stijver wordt en een puddingachtige structuur ontstaat. Je kunt op deze manier ook heel eenvoudig kwarktaart maken. Bovendien geven de zaadjes een leuk effect aan je kwarkpudding. Het recept is eenvoudig vegan te maken door de kwark te vervangen door een plantaardige variant.

How to:
– Meng 250 gr (plantaardige)  magere kwark of sinaasappelkwark) met 3 el chiazaad.
– Laat dit mengsel tenminste enkele uren in de koelkast rusten en opstijven. Een nachtje is helemaal perfect. (Ideaal dus ook om van te voren voor te bereiden als toetje voor een etentje).
– Snij voor het opeten 1/2 sinaasappel in stukjes en schep dit in een glas.
– Schep de chiapudding erop en maak af met een paar walnoten.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 280 kcal
– 19,5 gr koolhydraten
– 11,2 gr vetten
– 25,8 gr eiwitten

Leave a Comment