Er is weinig lekkerder en more comforting dan verse zelfgemaakte soep. Deze kruidige pompoen tomaat paprika variant ademt een en al herfst, warmte, liefde, knusheid. Allemaal in 1 schaaltje. En echt bommetjevol groente: ruim 500 gram verse groente per portie
Ik at de soep met 2 rosemary & linseed crackers van Tland. De zaadjes die van de crackers afvielen en in de verpakking achterbleven, strooide ik over de soep. Speciaal voor jullie dit easy peasy succes-recept!
Ingrediënten (voor 2 flinke porties):
– 1 middelgrote pompoen (ca.475 gr vruchtvlees)
– 3 grote rijpe tomaten (ca. 375 gr)
– 1 grote rode paprika (ca. 180 gr)
– paprikapoeder, zout, chilipeper naar smaak
How to:
– Snij de pompoen in 4 stukken, schraap de pitten en draden eruit en leg voor ongeveer 3 kwartier in de oven (175 graden). Hierna laat de schil heel eenvoudig los.
– Schil de pompoen verder en snij het vruchtvlees in grove stukken.
– Snij ook de tomaten en paprika in grove stukken en doe alles in de blender. Voeg 1 beker water toe en blenden maar.
– De koude ‘soep’ giet je in een pannetje, op laag vuur opwarmen.
– Voeg een eetlepel paprikapoeder, snuf zout en klein beetje chilipeper toe (pas op! heftig spul! Kleine beetjes toevoegen en even proeven tussendoor)
– Schep je soep in een leuk schaaltje en smullen maar!
Voedingswaarden per portie (o.b.v. 2 porties en bij benadering):
– 123 kcal
– 19,2 gr koolhydraten
– 1,0 gr vetten
– 5,0 gr eiwitten