Pompoen tomaat paprika soep

Er is weinig lekkerder en more comforting dan verse zelfgemaakte soep. Deze kruidige pompoen tomaat paprika variant ademt een en al herfst, warmte, liefde, knusheid. Allemaal in 1 schaaltje. En echt bommetjevol groente: ruim 500 gram verse groente per portie
Ik at de soep met 2 rosemary & linseed crackers van Tland. De zaadjes die van de crackers afvielen en in de verpakking achterbleven, strooide ik over de soep. Speciaal voor jullie dit easy peasy succes-recept!

Ingrediënten (voor 2 flinke porties):
– 1 middelgrote pompoen (ca.475 gr vruchtvlees)
– 3 grote rijpe tomaten (ca. 375 gr)
– 1 grote rode paprika (ca. 180 gr)
– paprikapoeder, zout, chilipeper naar smaak

How to:
– Snij de pompoen in 4 stukken, schraap de pitten en draden eruit en leg voor ongeveer 3 kwartier in de oven (175 graden). Hierna laat de schil heel eenvoudig los. 
– Schil de pompoen verder en snij het vruchtvlees in grove stukken.
– Snij ook de tomaten en paprika in grove stukken en doe alles in de blender. Voeg 1 beker water toe en blenden maar. 
– De koude ‘soep’ giet je in een pannetje, op laag vuur opwarmen.
– Voeg een eetlepel paprikapoeder, snuf zout en klein beetje chilipeper toe (pas op! heftig spul! Kleine beetjes toevoegen en even proeven tussendoor)
– Schep je soep in een leuk schaaltje en smullen maar! 

Voedingswaarden per portie (o.b.v. 2 porties en bij benadering):
– 123 kcal
– 19,2 gr koolhydraten
– 1,0 gr vetten
– 5,0 gr eiwitten

Leave a Comment