Je middagdip verdwijnt als sneeuw voor de zon met dit spicy soepje. Ik gebruikte hiervoor wat bleekselderij en een wortelmix van verschillende kleuren wortels (soms kom je zo’n mix pakket in de supermarkt tegen. Erg lekker en de kleuren zijn natuurlijk leuk! Van bleek wit tot knal oranje en van geel tot paars). Goed gekruid met kerrie, komijn, gember en peper. In no time klaar en whoohoo! Je kunt er weer helemaal tegenaan.
How to (voor 2 porties):
– Snij een mix van wortels (ca. 350 gr) in stukjes.
– Snij enkele stengels bleekselderij (ca. 150 gr) in stukjes.
– Doe de groente samen met 500 ml water in een pannetje en breng rustig aan de kook.
– Als de groente zacht is, zet je de staafmixer erop zodat een zacht en smooth soepjes ontstaat. Pas op voor opspattende soep, want heet!
– Kruid de soep met 1 el kerriepoeder, 1/2 el gemalen gember, 1 el komijn en wat peper. Proef even en voeg evt. meer kruiden toe naar eigen smaak.
– Erg lekker met een eetlepel kwark of room erin!
Voedingswaarden per portie (excl. kwark/room en bij benadering):
– 75 kcal
– 14,3 gr koolhydraten
– 0,9 gr vetten
– 2,8 gr eiwitten