Spinazie bowl met kiwi en noten

Nog een groene havermoutvariant. En wat voor eentje! Genieten met een hoofdletter G!

Wat kiwi-weetjes:
1. Kiwi’s zijn echte vitaminebommetjes. Zo bevat een kiwi, naast tal van andere goede vitamines en mineralen, meer vitamine C (1 kiwi = 166% van de adh) dan veel andere fruitsoorten en is het een goede kaliumbron.
2. Kiwi’s bevatten het enzym actinidine. Dit enzym heeft de eigenschap dat het eiwitten afbreekt en het je ontbijt op basis van (plantaardige) melk-, yoghurt- of kwarkproducten, een wat bittere smaak geeft. Ontbijtjes met kiwi maak je daarom het beste kort voor het opeten, zodat dit proces nog niet gestart is en je ontbijt bowl lekker fris van smaak blijft.
3. Je kunt een kiwi gewoon met schil en al opeten. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is gewoon een kwestie van wennen. Er zitten veel vezels en goede voedingsstoffen in de schil waar je lichaam erg blij van wordt. Wil je het een keer proberen: gele kiwi’s bevatten over het algemeen wat minder haartjes dan de groene variant. Perfect ‘beginners materiaal’ dus 😊 . En het pluizige velletje van een perzik eet je immers ook zonder er bij na te denken, toch?!

Ingrediënten: 
– 100 gr verse spinazie 
– 150ml ongezoete amandelmelk 
– 2 kiwi’s 
– 25gr havermout 
– ½ schep (ca. 12 gr) proteïnepoeder vanille
– 20 gr (ongezouten) gemengde noten

How to: 
– Meng de spinazie, amandelmelk en 1 ½ kiwi in de blender tot een groene smoothie. Hou 2 of 3 plakje kiwi apart voor de versiering van je ontbijtbowl.
– Schenk de mix in een schaaltje en roer de havermout en proteïnepoeder erdoor. 
– Leg de laatste plakjes kiwi erop en maak je ontbijtbowl af met een handje gemengde noten.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 400 kcal
– 44,4 gr koolhydraten
– 15,8 gr vetten
– 19,7 gr eiwitten

Leave a Comment