De kleuren knallen je tegemoet met deze spinazie mangobowl. Weer een ideaal receptje om de avond van te voren al voor te bereiden. Terwijl jij in je bed ligt te slapen doet het chiazaad zijn werk en dikt je pudding lekker in.
Wist je dat chiazaad een geweldige bron van omega 3 vetzuren is? daarnaast leveren de kleine zaadjes je veel vezels, eiwitten en veel mineralen (o.a. calcium, kalium, zink en fosfor). Een hoop power in zo’n klein zaadje dus! Door de vochtbindende werking kun je van chia perfect pudding of bijvoorbeeld een kwarktaart maken.
How to:
– Meng 100 gr verse spinazie in de blender met 200 ml ongezoete sojamelk en 75 gr verse en rijpe mango. Hoe rijper hoe zoeter.
– Giet het mengsel in een bakje en roer er 30 gr chiazaad en 1 el (ca. 5 gr) lijnzaad doorheen.
– Dek je bakje af en zet het een nachtje in de koelkast.
– ’s Ochtends snij je nog ca. 125 gr mango klein.
– Schep om en om mango en de groene chiapudding in een bakje of glas.
– Strooi er tot slot nog een klein beetje extra lijnzaad overheen,
Voedingswaarden (bij benadering):
– 387 kcal
– 31,8 gr koolhydraten
– 17,4 gr vetten
– 19,5 gr eiwitten