Een groen begin van je dag met dit vanille havermoutje met spinazie en vijgen. Dat spinazie gezond is weten we allemaal wel. Maar ook vijgen zijn ware health bommetjes. Verse vijgen kun je tegenwoordig het hele jaar door gewoon bij je supermarkt vinden. En daar zeggen we geen nee tegen! Vijgen zijn heerlijk zoet en fijne smaakmakers in allerhande gerechten. Van zoet tot hartig, van salades tot baksels, in curry’s en op brood en natuurlijk ook in je ontbijtbowl. Ze leveren je een goed portie vitamine A (goed voor je huid), vitamine B (o.a. goed voor je stofwisseling) en veel mineralen calcium, koper, kalium, ijzer en selenium. Goed voor botten, hart en bloedvaten. Daarnaast bevatten vijgen ontzettend veel vezels. Dat is fijn omdat de suikers uit het fruit dankzij die vezels trager opgenomen worden. Zo voorkom je een ongezond hoge piek in je bloedsuikerspiegel. Daarnaast helpen vezels je om je langer verzadigd te voelen en om je darmbacteriën gezond te houden. Als je nu nog niet overtuigd bent!
Een halve scoop vanille proteïnepoeder maakt deze bowl lekker zoet en levert wat extra eiwitten.
How to:
– Meng een paar flinke handen verse spinazie (ca. 100 gr) met 200 ml ongezoete sojamelk in de blender.
– Schenk je mengsel in een bakje en voeg hier 2 el chiazaad en 20 gr havermout aan toe.
– Voeg een halve schep (ca. 13 gr) proteïnepoeder in vanillesmaak toe en meng alles goed door elkaar met een vork.
– Dek je bakje af en zet het een nachtje in de koelkast. De havermout en de chia zullen ervoor zorgen dat alles lekker indikt.
– ’s Ochtends snij je een verse vijg in stukken, leg deze op je bowl en je power breakfast is klaar!
Voedingswaarden (bij benadering):
– 388 kcal
– 39,2 gr koolhydraten
– 11,9 gr vetten
– 28,7 gr eiwitten