Vanille rijstepap met ananas en abrikoos

Warme rijstepap is toch wel heel erg comfort food hoor. En deze variant met vanille, ananas en abrikoos is lekker zacht, zoet en fruitig. Verwennerij!
Rijstepap maak je eenvoudig met behulp van dessertrijst (o.a. Lassie). Maar wist je dat je het ook perfect kunt maken van een restje (ongezouten!) rijst dat je van het avondeten over hebt? Dat is nog eens goed benutten van kliekjes! Je kunt hiervoor alle mogelijke rijstsoorten gebruiken. Ook zilvervlies of meergranenrijst. Ik maak ook graag rijstepap van (een restje) notenrijst. De noten en zaden geven extra smaak en goede voedingsstoffen aan je ontbijt.
Dit ontbijt is wat zwaarder en hoger in voedingswaarden, wat het een ideaal weekend brunchgerechtje maakt.

How to:
– Kook 50 gr dessertrijst of een restje (al gekookte) rijst dat je over hebt van het avondeten in 150 ml ongezoete amandelmelk.
– Voeg een schepje (ca. 25 gr) proteïnepoeder vanille toe.
– Snij 2 plakken ananas  (ca. 150 gr) klein en voeg de helft toe aan je pap.
– Snij 2 of 3 abrikozen in partjes.
– Laat al roerende de rijst langzaam koken en de pap indikken.
– Vul je helft van je schaaltje met de rest van de ananas en wat abrikozen en schep dan de pap erbij.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 450 kcal
– 74,7 gr koolhydraten
– 3,9 gr vetten
– 28,1 gr eiwitten

Leave a Comment