Vijgen-kokos ontbijttaart

Taart! Een heerlijk gezond taartje dat het prima doet bij het ontbijt. Dat willen we allemaal toch?! Dit kokos chia kwarktaartje met een bodem van havermout, boekweit, hazelnoot, vijgen en lijnzaad is het helemaal. Het kost je iets meer tijd dan de meeste ontbijtjes, maar je zult jezelf dankbaar zijn de volgende ochtend! Ik bakte de bodem kort in de oven, de chia door de kwark zorgt ervoor dat het indikt en perfect opstijft.

Eet je graag volledig plantaardig? Dan vervang je eenvoudig de kwark door een plantaardige variant.

How to (voor 1 portie):
Voor de bodem:
– Mix 10 gr havermout, 10 gr boekweitmeel, 10 gr lijnzaad en 5 gr psyllium vezels in een bakje.
– Voeg een el water toe zodat het een plakkerig deeg wordt. 
– Voeg 10 gr gehakte hazelnoten toe (of andere noten die je lekker vindt/in huis hebt).
– Snij of knip 1 gedroogde vijg (=ca. 20 gr) in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan je beslag.
– Meng alles goed met een vork.
– Het beslag moet plakkerig zijn, niet te droog en niet te nat. Voeg zo nodig(minimaal!) extra water toe.
 – Leg een stukje bakpapier op de bodem van een mini springvorm en vouw een rand van (dubbelgevouwen) bakpapier aan de binnenrand van de springvorm.
– Schep je beslag in de springvorm en bak de taartbodem in ca. 45 min. op 175 gr.
– Laat de bodem goed afkoelen als hij klaar is.

Voor de kwarklaag:
– Meng 200 gr magere kwark met 10 gr gemalen kokos en 10 gr chiazaad.
chia seeds.
– Laat je kwarkmengsel een uurtje rusten in de koelkast.
– Schep na deze tijd je kwark op de taartbodem en zet het voor nog tenminste 2 uur in de koelkast. De hele nacht in de koelkast laten staan is helemaal perfect. 
– Snij voor het serveren nog een vijg en leg deze op je taartje.
– Enjoy!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 495 kcal
– 45,0 gr koolhydraten
– 22,4 gr vetten
– 26,0 gr eiwitten

Leave a Comment