Walnoten vijgenbrood

Vers gebakken brood met walnoten en gedroogde vijgen. Ja, geef het maar toe: je smaakpapillen slaan op hol en je speekselklieren draaien op volle toeren bij het lezen van deze kop. En terecht! Mèn, Dit Is Lekker! Glutenvrij, lactosevrij en vegan. Vers uit de oven, boordevol noten, zaden, pitten en vijgen dus. De psylliumvezels zorgen voor een lekkere ‘zwaarte’ van het brood, waardoor het goed vult. (wat ook wel weer jammer is, want: lekker!!). Lekker hartig en stevig en zowel met als zonder beleg perfect voor bij een kop thee. 

Waarom psyllium vezels trouwens? Nou: tal van voordelen, waaronder verbeterde cardiovasculaire gezondheid, stimulering van gewichtsverlies (want door het hoge vezelgehalte vult het dus als een dolle) en het bevordert een natuurlijke stoelgang (opnieuw: vezels). 
Ik werd voor dit brood geïnspireerd door @luukskitchen. Sowieso een aanrader om eens op zijn website rond te neuzen trouwens. Zo veel lekkers 😋.

Ingrediënten:
– 100 gr pompoenpitten
– 100 gr gebroken lijnzaad
– 60 gr gedroogde vijgen
– 40 gr walnoten
– 200 gr havermout
– 20 gr psylliumvezels
– 1 tl (Keltisch) zeezout
– 350 ml water
– 1 el kokosolie of bakspray om je bakvorm in te vetten

How to:
– Verwarm de oven voor tot 180 graden.
– Voeg alle droge ingrediënten samen in een mengkom.
– Hak de walnoten fijn met een groot mes en snij of knip de vijgen in kleine stukjes. Voeg dit toe in de mengkom en roer alles goed door elkaar.
– Voeg nu het water toe en meng goed. Er ontstaat een plakkerig deeg.
– Schep het beslag in een ingevette bakvorm en bak je brood in ca. 40 min af in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden per sneetje (uitgaande van 10 (dikke) sneetjes per gebakken brood en bij benadering):
– 231, 2 kcal
– 19,8 gr koolhydraten
– 13,3 gr vetten
– 8,6 gr eiwitten

Leave a Comment