When carrot cake meets pumpkin pie

Jongens, dit ruikt lékker!! Geen verder geouwehoer: bakken!!

Ingrediënten (voor 8 flinke muffins):
– 350 gr flespompoen
– 350 gr winterwortel 
– 1 banaan
– 50 gr broodmix bruin Vrij van Gluten (of ander meel)
– 1/2 zakje bakpoeder
– 3 el kaneel
– 1 schep (ca. 25 gr) vanille-amandel proteïnepoeder 
– 2 eieren
– 40 gr walnoten

How to:
– Snij de pompoen (met schil en al) en de wortel in stukken en kook ca 15 min, totdat je er met een vork gemakkelijk in kunt prikken.
– Prak ondertussen de banaan fijn in een beslagkom.
– Als de pompoen en wortel klaar zijn: voeg toe aan de banaan en prak alles fijn met een vork.
– Voeg de overige ingrediënten behalve de walnoten toe. Goed mengen.
– Hak de noten grof en roer ze door het beslag. 
– Schep het beslag in je ingevette bakvorm en bak de muffins in ca. 25-30 min gaar op 175 graden.
– Even laten afkoelen en…..
– Eet smakelijk! 

Voedingswaarden per muffin (bij benadering):
– 121 kcal
– 13.3 gr koolhydraten
– 2,2 gr vetten
– 5,3 gr eiwitten

Leave a Comment