Zoete aardappel brownies met frambozen en blauwe bessen

Brownie time!! En zeg nou zelf: wanneer is het nou eigenlijk géén goed moment voor een brownie?! Geen probleem met deze lekkere en healthy variant op basis van (rapapa…. rapapa….) zoete aardappel! Gezoet met dadels en banaan en zonder toevoeging van boter. Voedingswaarde komen op 80 kcal per stuk (beetje afhankelijk van hoe groot je je stukken snijdt, natuurlijk), dus neem er gerust nog 1tje! Helemaal vegan en uiteraard net zoals al mijn gerechten glutenvrij bovendien.

Ik bakte deze heerlijke brownies op basis van wat ik nog in mijn kelderkast had liggen. Beetje creativiteit en experimenteren in de keuken, daar hou ik wel van! Het resultaat was naar wens! Lekker bij een beker koffie of thee natuurlijk, maar ook héél lekker in je ontbijtbowl of toetje in plaats van havermout of granola. Ik bakte er maar liefst 52, dus genoeg om van te genieten, uit te delen en in te vriezen. 

Ingrediënten:
– 900 gr zoete aardappel
– 1 rijpe banaan
– 250 gr dadels
– 250 gr havermout
– 100 gr notenmeel (bijv. amandelmeel of gemalen hazelnoten…)
– 175 ml amandelmelk
– 50 gr cacaopoeder
– 90 gr Nesquick (meer cacaopoeder kan ook, maar de mijne was op 😉).
– 1 zakje bakpoeder
– Agave- of dadelsiroop (ca.7 el)
– 100 gr (diepvries) frambozen
– 40 gr (diepvries) blauwe bessen
– geraspte kokos

How to:
– Snij de zoete aardappels in stukjes en kook tot ze zacht zijn. Prak de aardappel met een vork tot puree.
– Snij de banaan in stukken en prak met een vork.
– Knip de dadels heel fijn.
– Doe de aardappelpuree, banaan en dadels bij elkaar en voeg de amandelmelk, havermout, notenmeel, cacao, Nesquick en bakpoeder toe. 
– Goed mengen met een vork of, als je van een glad beslag houdt, met de staafmixer of keukenmachine.
– Zoet met de agavesiroop.
– Roer de frambozen en blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
– Schep het beslag in met bakpapier beklede bakvorm(en), beetje gladstrijken.
– Bak de brownies in ca.50 min. gaar (175 graden).
– Na het bakken het bakpapier voorzichtig loshalen en je cake in stukjes snijden nu hij nog zacht en warm is.
– Bestrooi met de geraspte kokos.
– Laten uitwasemen en enjoy!!

Voedingswaarden per stukje (o.b.v. 52 stukken en bij benadering):
– 80 kcal
– 13,5 gr koolhydraten
– 1,8 gr vetten
– 1,7 gr eiwitten

Leave a Comment