Zoete aardappel chiapudding

Ook zoete aardappel leent zich prima voor ontbijtbowls. In deze overnight variant combineren we het met chocolade proteïnepoeder. De sinaasappel erbij maakt het lekker fris en een prima kick start van je dag!

How to:
– Snij 100 gr zoete aardappel in kleine stukken en kook totdat het zacht is.
– Prak de aardappel met een vork tot puree en laat wat afkoelen.
– Voeg 200 ml ongezoete sojamelk, 30 gr chiazaad en 15 gr smooth chocolate proteïnepoeder toe. Meng goed.
– Je kunt je bakje afdekken en het mengsel voor de nacht in de koelkast zetten. Het zal dan lekker indikken doordat de chia het vocht bindt en de smaken trekken goed in elkaar.
– ’s Ochtends snij je een sinaasappel in stukjes. Doe wat van de sinaasappel in een mooi glas. Roer ook wat sinaasappelstukjes door je pap.
– Schep je pap in het glas en maak af met de rest van de sinaasappel.
– Eet smakelijk!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 446 kcal
– 59,9 gr koolhydraten
– 13,8 gr vetten
– 25,1 gr eiwitten

Leave a Comment