Zoete-aardappel-pindakaas-havermout-sinaasappel-toffee-pecannoten feestje

Word jij ook zo blij van een lege pot pindakaas? Dat betekent namelijk dat het weer tijd is voor een heerlijke pindakaas bowl! Je maakt hem gewoon in de pindakaaspot, nachtje laten staan en mmmmm.
Pindakaas combineert met vrijwel alles. Ik maakte deze bowl met zoete aardappel en bloedsinaasappel, maar probeer zeker ook eens andere fruit- en groentecombinaties. Laat je fantasie de vrije loop en go!

Ingrediënten:
– 150 gr zoete aardappel 
– 200 ml ongezoete sojamelk 
– 1 bloedsinaasappel 
– 20 gr havermout 
– 5 gr pindakaas (= een zo goed als lege pot)
– 5 gr lijnzaad
– 10 gr ongezouten pecannoten 
– Flav drops toffee (My Protein) –> als je deze nog niet kent: echt, geweldig! Geweldige toffeesmaak en 0 calorieën. Vloeibaar goud 🙂

How to:
– Was de ongeschilde zoete aardappels, halveer ze en leg ze een half uurtje in de oven (175gr) tot ze zacht zijn.
– Pureer de aardappels met een vork en laat wat afkoelen. 
– Doe de sojamelk in de lege pindakaaspot en verwarm een minuutje in de magnetron. De pindakaasrestjes worden dan wat zachter en laten zich goed mengen met de sojamelk.
– Voeg de gepureerde zoete aardappel, havermout, lijnzaad en een in stukjes gesneden sinaasappel toe en meng alles goed met een vork. Schraap de restjes pindakaas los van de rand en meng ze met de rest.
– Doe de deksel op de pot (als je prutje goed is afgekoeld!) en zet het voor een nachtje in de koelkast.
– ’s Ochtends kun je kiezen: je kunt je pindakaas bowl direct uit de koelkast eten of je warmt hem nog even kort op in de magnetron. Allebei erg lekker.
– Leg de pecannoten op je bowl en maak je feestje compleet met een shotje toffee flav drops. Mmmmmmm.

Voedingswaarden (bij benadering): 
– 445 kcal 
– 55,9 gr koolhydraten 
– 18,5 gr vetten
– 22,3 gr eiwitten

Leave a Comment