Zoete aardappel Reibekuchen

Zoete aardappel Reibekuchen. Oftewel: zoete aardappelkoekjes. Een hartig lunchgerechtje of snack, met een zoete twist door de zoete aardappel. Gekruid met gember, kerrie en verse peterselie. Dat wordt weer smullen! Als je de Reibekuchen wilt invriezen, kun je een stukje bakpapier tussen de koeken leggen en ze daarna (samen) in een plastic zakje of plastic folie wikkelen. Zo kun je ze later eenvoudig per stuk loshalen en ontdooien.

Ik kruidde ze met gember, kerrie en verse peterselie.

How to (voor 9 stuks):
– Rasp 350 gr zoete aardappel.
– Klop 3 eieren los met 1 el gemberpoeder (of 1 1/2 el versgemalen gember), 1 el kerriepoeder en een snufje zout.
– Meng de zoete aardappel met de losgeklopte eieren en 30 broodmix bruin (ik gebruikte AH Vrij van Gluten) in een beslagkom. 
– Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en schep kleine hoopjes beslag in de pan.
– Bak een weerszijden goudbruin.

Voedingswaarden per koek (o.b.v. 9 Reibekuchen en bij benadering):
– 69 kcal
– 10,3 gr koolhydraten
– 2,0 gr vetten
– 3,0 gr eiwitten

Leave a Comment