Ik bak regelmatig zuurkoolpannenkoeken. Deze keer maakte ik een nóg betere variant. De ingrediënten zijn vrijwel hetzelfde, alleen nu in de oven gebakken. Zuurkoolbrood (of plaattaart of hartige cake of … what’s in a name, right) met olijven en komijn. En mán, wat is dit lekker! En het is easy peasy om te maken: de oven doet het werk.
How to (voor 2 flinke porties):
– Laat een pakje zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Druk het overtollige vocht er zoveel mogelijk uit.
– Snij 50 gr zwarte olijven in smalle ringetjes.
– Meng de zuurkool en de olijven in een beslagkom met 75 gr broodmix bruin Vrij van Gluten (AH) (of boekweitmeel), 2 eieren, snuf zout en 1 el djintan (gemalen komijnzaad). Meng alles goed door elkaar met een vork.
– Vet een lage bakvorm in met olie of boter of bakspray en schep je beslag in de vorm.
– Strooi wat lijnzaad over je beslag.
– Bak je zuurkooltaart in een half uurtje op 175 gr en klaar is je taart!
Voedingswaarden per portie (o.b.v. 2 porties en bij benadering):
– 295 kcal
– 25,9 gr koolhydraten
– 15,3 gr vetten
– 13,1 gr eiwitten
