Zuurkool plaattaart met olijven en komijn

Ik bak regelmatig zuurkoolpannenkoeken. Deze keer maakte ik een nóg betere variant. De ingrediënten zijn vrijwel hetzelfde, alleen nu in de oven gebakken. Zuurkoolbrood (of plaattaart of hartige cake of … what’s in a name, right) met olijven en komijn. En mán, wat is dit lekker! En het is easy peasy om te maken: de oven doet het werk.

How to (voor 2 flinke porties):
– Laat een pakje zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Druk het overtollige vocht er zoveel mogelijk uit.
– Snij 50 gr zwarte olijven in smalle ringetjes.
– Meng de zuurkool en de olijven in een beslagkom met 75 gr broodmix bruin Vrij van Gluten (AH) (of boekweitmeel), 2 eieren, snuf zout en 1 el djintan (gemalen komijnzaad). Meng alles goed door elkaar met een vork.
– Vet een lage bakvorm in met olie of boter of bakspray en schep je beslag in de vorm.
– Strooi wat lijnzaad over je beslag.
– Bak je zuurkooltaart in een half uurtje op 175 gr en klaar is je taart! 

Voedingswaarden per portie (o.b.v. 2 porties en bij benadering):
– 295 kcal
– 25,9 gr koolhydraten
– 15,3 gr vetten
– 13,1 gr eiwitten

Leave a Comment